göz altı yağ bezeleri nasıl geçer

Göz Altındaki Yağ Bezeleri Nasıl Geçer

Göz altındaki yağ bezeleri ister erkek olsun isterse bayan herkesi görülebilen ortak sorunlardan biridir. Estetik olarak görüntüyü bozan yağ bezeleri ayrıca sağlık sorunun habercisi olabilir. Göz altındaki yağ bezelerinin diğer adı “epidermal kist”  olarak bilinmektedir. Sizlere bu yazımızda göz altı yağ bezeleri neden olur, göz altı yağ bezeleri nasıl geçer, göz çevresindeki yağ bezeleri nasıl geçer hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Göz Altı Yağ Bezeleri Neden Olur

Deri altında gelişen yağ bezeleri, yağ bezi yollarının tıkanması ile meydana gelir. Dışarıdan bakılınca, cilt altından beliren bir tümsek varmış gibi algılanır. Bu durumda kişilerde estetik kaygı yaratır. Yağ bezeleri buz dağı gibidir. Dışarıdan görünen kısmın yanında, içerde de bir o kadar görünmeyen kısmı vardır. Ağrısız ve acısızdır. Kaşıntı veya yangı hissettirmez. Sadece görünüm açısından kişilere rahatsızlık verir. Sivilce gibi baş vermezler. Üzeri normal cilt ile kaplıdır. Çok büyük boyutlara ulaşmıyorsa, vücut için bir tehlikesi yoktur. Ancak ceviz büyüklüğüne ya da 5 cm kadar büyüyen bezeler için geniş araştırma yapılmalıdır. Kanser olma riski bulunabilir.

Bütün yağ bezeleri, sivilce gibi sıkılarak ya da içine iğne batırıp içini boşaltmaya çalışarak geçmez. Çünkü alttaki dokuda herhangi akıtılacak bir şey yoktur. Sadece dokuyu irite ederek, zarar verilmiş olunur. Ayrıca uzmanlar bu bezeleri, cerrahi yöntemlerle, hangi boyutta olursa olsun, sanki doğum yapıyormuş gibi yerinden çıkarttıkları için, kolaylıkla diğer çevre dokulara zarar vermeden bezelerden kurtulunabilinir. Çok büyümesine mahal vermeden ve dokunulmadan bir uzmana danışmak gerekir. Bazıları ise doğal tedavi yöntemleri ile sadece etkili karışımlar sürülerek de giderilebilinir. Gözaltındaki yağ bezelerinin 3 çeşidi vardır.

Gözaltında oluşan bezelerin türleri nelerdir?

Siringoma; ter bezlerinden kaynaklanan deri lezyonlarıdır. 1-2 mm çaplı, sarı ve şeffaf renkli kabacıklardır. Yaz aylarında terlemenin artmasıyla, var olan siringomalar bir miktar büyüyebilir.

Milyum yani keratin kistleridir. Boyutları 3mm ve 3mmden küçüktür. Ayva tüylerinden ya da ter bezlerinden kaynaklı gelişebilir. Yeni doğan bebeklerde sıklıkla karşılaşılır. Çocuk ve yetişkinlerde de görülür. Bazı durumlarda fazla kaşınan yerlerde, tırnakla uyarılan keratin yapıdan kaynaklı, kendiliğinden belirebilir. Genetik faktörler, bazı hastalıklar, travmalar, 2. derece yanıklar, güneş yanıkları, kimyasal peelingler, radyoterapiler ve kullanılan ilaçlar sonucu da ortaya çıkabilirler. Sürülebilir merhemler veya çeşitli lazer yöntemleri ile kolaylıkla giderilebilir. Birçoğu yüzeysel oldukları için enjektör ya da bistüri ile müdahale edilip alınabilir. Ancak bu tarz müdahaleler sonucu iz kalabilir. Birçok milyum birleşerek plak görünümü alabilir. Bunlara kesinlikle lazer tedavi yöntemleri giderilmesi sağlanır.

İlginizi Çekebilir Göz Altı Kırışıklıkları Nasıl Geçer?

Alt gözkapağı ve üst göz kapağında 40 lı 50 li yaşlarda sıklıkla görülen bir problem olan Ksantelezma ise; vücuttaki kolesterol ve kan yağlarıyla ilinti olabilir. Birçok araştırma sonucu ise bu tip yağ bezleri olanlarda, damar sertliğine rastlanmıştır. Tiroid ve karaciğer yağlanması da ksantelezmalara neden olabilir. Lazer dışı yapılan tedavilerin sonucu tekrarlayabilir. Ayrıca kimyasal peeling, koterle yakma, cerrahi müdahele şeklinde de giderilebilir. Ancak iz bırakabilir. Metabolik problemlerden kaynaklığı için, sorun ortadan kaldırılmadığında başka yerlerde de kendini tekrar tekrar gösterebilir.

göz altı yağ bezeleri

 

Göz Çevresindeki Yağ Bezeleri Nasıl Geçer

Göz altında ve öz çevresinde çıkan yağ bezelerini geçirmek için sizlere doğal ve etkili yöntemlerden bahsetmek istiyorum. Göz altı yağ bezeleri bitkisel tedavi yöntemlerinden dilediğinizi deneyebilirsiniz.

Bir patatesin kabukları soyup haşlayın. Patatesin çabuk haşlanmasını istiyorsanız küçük parçalara bölebilirsiniz. Patates haşlandıktan sonra suyunu süzüp, bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Tülbent ya da gazlı bezin içine koyarak gözaltında yağ bezlerinin üzerine 15 dakika boyunca uygulayın. Diğer yandan da 1 bardak kaynar suyun içine 1 çorba kaşığı kuru papatya atarak 10 dakika borunca demlendirin. Patates uygulamasından sonra bölgeyi demlendirilen papatya suyu ile temizleyin. Yağ bezelerinden kurtulana kadar her gün uygulayın. Malzemeleri her gün taze olarak hazırlayın.

Göz Altı Yağ Bezeleri Elma Sirkesi

Elma sirkesini kulak çubuğu yardımıyla bütün gözaltı yağ bezelerinin üzerine yarım saat boyunca uygulayın. Cildiniz hassas ise elma sirkesini bir miktar sulandırarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

·Hint yağı, cilde birçok açıdan yararlı olan bir yağdır. Zengin içeriği sayesinde cildin alt katmanlarına kadar kolaylıkla inebilir. Tek başına gözaltı yağ bezeleri üzerinde etkisi olsa da bir miktar zeytinyağı ile de karıştırılıp hızlı sonuca gidilebilinir. Her gün düzenli olarak, iki hafta boyunca uygulanmalıdır.

Sadece balı yağ bezelerinin üzerine sürülerek de bu istenmeyen görüntüden kurtulunabilnir.. Bunun için önce cildi temizlemek ve daha sonra gözeneklerin açık hale gelmesi için sıcak buhar banyosu yapılır. Malzeme olarak sadece bal sürmek ya da 2 ölçü bala 1 ölçü jojoba yağı ile katılarak uygulanabilinir. Yağ bezelerinin üzerine sürülerek 15-20 dakika beklenir. Daha sonra soğuk su ile yıkanır. Her gün ya da haftada 4-5 gün bezeler yok oluncaya kadar uygulanmalıdır.

İlginizi Çekebilir Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

2 yemek kaşığı sandal ağacı tozunu, yumuşak bir macun kıvamını alına kadar gül suyu ile karıştırın. Yağ bezelerinin üzerine sürülüp 15 dakika boyunca beklenir. Daha sonra ılık su ile durulanıp, havlu kâğıt ile cilt kurulanır. Her gün olmak üzere, ara vermeden, yağ bezeleri geçene kadar uygulanır.

Muz kabuğunun cilt üzerindeki etkileri saymakla bitmez. Yağ bezelerinin üzerine gece yatmadan önce sürülüp, kuruması beklenir. Sabah ise durulanır.

Yoğun A vitamini içeren kozmetik kremler kullanarak da metabolik olmayan yağ bezeleri bertaraf edilir.

Göz Çevresindeki Yağ Bezeleri İçin Maske

Olgun bir avokadonun içini kaşıkla alıp, püre haline getirin. Üzerine 1 çorba kaşığı buğday yağı ekleyip, krem kıvamını almasını sağlayın. Gözaltı yağ bezelerinin üzerine sürüp 10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Haftada birkaç gün uygulanır.

Rezene yağı da yağ bezelerini gidermek için kullanılabilinir.

Yarım narın içindeki taneleri ayırıp, açıkta kuruyuncaya kadar bekletin. Rengi koyulaşıp, içinden su çıkmayacağını kontrol ederek, rondodan geçirip, un haline getirin.2 yemek kaşığı nar ununa bir miktar limon suyu ya da gül suyu ekleyerek macun kıvamına getirin. Yağ bezelerinin üzerine sürülüp 15-20 dakika bekletilir. Daha sonra ılık su ile durulanır.

Buhar tedavisi, yağ bezeleri üzerini giderme de son derece etkilidir. Sıcak ile karşı karşıya gelen yağ tabakasının yumuşamasına neden olur. Her gün, sabah akşam yapılan buhar banyosu ya da sıcak suya batırılan havluyla yapılan kompres tedavi yöntemi arasındadır. Bir tencerede kaymayan suya doğru eğilip, kafanızı bu buhara doğru eğip, buharın etrafa kaçmaması içinde kafanızdan aşağıya, tencereye doğru sarkıtılıp etkili bir sonuç alınması sağlanır. 5 dakika yeterlidir.

1 adet yumurtanın akını mikser yardımıyla çırpıpi köpük kıvamını almasını sağlayın. 1 adet salatalığı rendeleyip, elinizle suyunu çıkarın. 1 çorba kaşığı yemek kremasını, salatalık suyu ile birlikte yumurta akının içine ekleyin. Yağ bezelerin üzerine sürüp 20 dakika bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra, su ile durulayın. Haftada 1 kez uygulanabilir.

1 litre kaynayan suya, 5-6 yemek kaşığı sarıpapatya atıp, 5-10 dakika demlendirin. 1 çay kaşığı karbonatı, 50 gram bal ve 1 çay kaşığı hindistancevizi yağını karıştırarak macun kıvamı almasını sağlayın. Hazırladığınız kaynayan papatya suyu ile başınızı kapatacak bir havlu ile kaba eğilerek, yüzünüzü papatya suyunun buharına 5 dakika kadar tutun. Daha sonra karışımı yağ bezelerinin üzerine sürün. 10-15 dakika karışımı beklettikten sonra, papatya suyu ile karışımı temizleyebilirisiniz. 7 gün düzenli olarak uygulayın.

Biklorikasetik asit yani bca, kimyasal bir bileşik olup, uzman doktorlarca yağ bezelerinin giderilmesi için uygulanan bir yöntemde kullanılan asittir.

Badem yağı 1 mm lik ya da daha küçük yağ bezelerine etki edebilmektedir.

1 tatlı kaşığı keten tohumu havanda dövün. Macun kıvamı alana kadar bir miktar bal ile karıştırın. Yağ bezlerinin üzerine sürülüp 10 dakika beklendikten sonra yıkayın. Üst üste birkaç gün uygulandıktan sonra yüzeysel olan yağ bezeleri geçecektir.

göz altı yağ bezeleri nasıl geçer

 

Aloe vera jelinin cilde her yönden şifa veren, mükemmel bir doğal mucizedir. Uzun süre kullanımlar sonucu metabolik olmayan yağ bezelerini giderme gücü vardır. Tercihen evde saksıda yetişen aloe vera jeli, taze olarak sürülmelidir.

Greyfurt suyu, siringoma için oldukça etkilidir. Bir kaç damla, yağ bezelerinin üzerine sürülmesi yeterlidir. Mümkünse üzeri kapatılıp, ciltte bir kaç saat bekletilmelidir.

Bir soğanı ortadan ikiye kesip, ezerek, öz suyunu çıkarın. Bir makyaj pamuğu yardımıyla yağ bezelerinin üzerine sürüp yarım saat bekletin. Daha sonra soğuk su ile temizleyin.

Domates dilimini temizlenmiş cildinizin üzerinde ovarak gezdirin. Kurumasını bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.

Göz Altı Yağ Bezeleri Tedavisi

Karbondioksit lazer tedavisinde cildin alt katmanlarına inerek kolajen şekillendirmesi yapar. Böylelikle kolajen lifleri kısalarak, cilt sıkılaşır. Yeni kolajen oluştukça ve deri altındaki yağ dokusu giderek gözle görülür iyileşme olur. Tedavi 1 ila 3 seans sürebilir. Seans ise 10 dakika sürer. Tedavi sonrası güneş yanığı gibi yanma hissedilebilinir. Cilt 1 haftada eski hale gelir. Uygulama öncesi, lazer vuruşlarının hissedilmemesi için, lokal anestezi ya da bölgeyi uyuşturan kremler uygulanabilir.

Erbiyum lazer, bir tür infrared yani kırmızı ışıktır. Ciltteki su moleküllerinin, yollanan ışınları emmesiyle, ciltteki bulunan anormalliği kendi kendine tedavi etmesi prensibi ile çalışır. Karbondiokit lazer gibi birkaç seansta cilt normal görünümüne kavuşur.

Koter ile yakmada ise daha büyük yağ bezelerinin ciltle ilişkini keserek bulunduğu yerden ayrılması ile yapılır. Bir miktar yanık izi ciltte kalabilir.

Cerrahi yöntemlerde ise yağ bezesi dışarıya ufak bir kesi yapılarak alınır.

Göz altı yağ bezeleri için hangi doktor

Göz altı yağ bezeleri nasıl geçer yöntemlerinden anlatarak yardımcı olmaya çalıştım. Eğer öz altı bezeleri bir türlü geçmiyorsa mutlaka bir doktora gidip muayene olmanız gerekmektedir. Göz altı yağ bezeleri için hani doktora gidilir sorusuna cevap vermek gerekirse Cildiye doktorunu görünmeniz gerekmektedir.

Sizlere bu yazımızda göz altı yağ bezeleri nasıl geçer, göz altı yağ bezeleri nasıl yok edilir, göz çevresindeki yağ bezeleri nasıl geçer hakkında bilgi vermeye çalıştım. Sizlerde konu hakkında aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazarak bizlere sorabilirsiniz.

Hakkında Bakımlı Ve Sağlıklı

Kontrol et

Cilt Bakımı İçin Pratik Yöntemler

Cilt Bakımı Güzel ve genç bir cilde sahip olmak isteyen kimselerin dikkat etmesi gereken durumlardan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir