makyaj malzemeleri

Makyaj Malzemeleri Nelerdir

Makyaj malzemeleri ve isimleri bilerek kendinize makyaj çantası hazırlamanız mümkün. Peki makyaj malzemeleri nelerdir, makyaj malzemeleri isimleri ve tam listesini sizinle paylaşarak yardımcı olmaya çalışacağım.

Her kadının mutlaka çantasında yada makyaj masasında bulunması gereken makyaj malzemeleri tam ve eksiksiz olması yapılacak olan makyajında kusursuz olmasını sağlayacaktır.

Daha güzel bir makyaj için makyaj malzemeleri isimlerini ve ne işe yaradıkları hakkında bilgileri bulacağınız yazımızda sizlere makyaj malzemelerini tamamlamak için yardımcı olacaktır.

Makyaj Malzemeleri İsimleri

Sizlere vereceğiz makyaj malzemeleri tamamen gerekli olan malzeme listesidir. Dilediğiniz markaya ait ürünü seçerek kullanabilirsiniz. Fiyatları yüksek olan ürünü seçmek yerine kesinlikle maliyet olarak ucuz olanları seçebilir yada hazır makyaj seti alabilirsiniz.

Nemlendirici:

Günlük bakım rutininde olan nemlendiriciler, makyajdan önce cilde sürülüp, cilt tarafından emilmesi beklenir. Böylelikle kusursuz bir makyajın ilk adımı atılmış olunur.

Primer yani makyaj altı bazı:

Makyaj altı bazı ciltte bulunan genişlemiş gözenekleri, ufak çizgileri, dengesizleşmiş cilt yüzeyini adeta ütüler ve pürüzsüz halde görünmesini sağlar. Böylelikle fondöten sürüldüğünde, ciltteki kusurların birçoğu giderilmiş olunur. Bazı makyaj altı bazları, özellikle yağlı ve parlayan ciltlerin mat görünmesini sağlar. Yağlı ciltlerin tercih ettiği bu bazlar sayesinde, makyaj ciltte uzun süreler kalabilir.

Fondöten:

Fondöten cilt makyajının olmazsa olmaz malzemeleri arasında gelir. Cildi kusuruz ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturur. Kullanım amacı ve cilt türüne göre, fondötenler kendi aralarında gruplara ayrılır. Genellikle günlük kullanımlar için yoğun olmayan ve güneşten koruyucu faktörü olanları tercih edilmelidir. Çok fazla cilt kusuru kapatmanız gerekmiyorsa sıvı yani likid fondöten kullanılmalıdır.

Uygulamada mutlaka makyaj süngeri ile sürülür. Kuru cilt yapısına sahip olanlarda bu ince fondöten katmanı oldukça kötü gözükeceğinden daha yoğun olan krem fondötenler kullanılır. Yapı bakımdan da yağlı olan bu fondöten tipi sayesinde cilt daha sağlıklı bir görünüme kavuşulur. Krem fondöteni cildin tamamen emebilmesi önemlidir. Krem gibi olduğundan parmak uçları ile uygulanabilir. Çok fazla leke ve sivilceniz var ise ruj şeklinde olan stick fondöten seçiminiz arasında olmalıdır.

Yaşa bağlı derin çizgilere sahipseniz, bu çizgileri daha belirgin hale getirir. Bu yüzden, ruj gibi oan fondötenler, küçük dokunuşlar yaparak uygulanmalıdır. Üzerine ince bir kat pudra sürülmesi tavsiye edilir. Köpük fondöten ise aynı krem fondöten gibidir. Sürülmesi daha kolaydır. Yoğun yapısı vardır. Kırışıklıları olanlara tavsiye edilir. Toz yani pudra şeklindeki fondötenler ise cilde bir katmanla örtmek yerine pudra sürmüş gibi bir görünüm verir. Diğer fondötenler gibi cildin hava almamasını önüne geçmez. Gözenekleri tıkamaz. Fırça ya da kendine ait süngerle uygulanır. Tüm fondötenler ciltten her uygulama sonrası mutlaka temizlenmelidir.

makyaj malzemeleri isimleri

BB krem:

Cildi renklendiren nemlendiricidir. Fondöten gibi kapatıcılığı olmasa da, ciltte yine de bir katman oluşturur. Bunun yanında cilde bakım yapar. Güneşin zararlı etkilerinden korur. Eğer çok kuru cildiniz var ise sürüldüğünde pul pul görünüme neden olabilir. Bu yüzden baz olarak nemlendirici mutlaka kullanılmadır.

CC krem:

BB kremle sıklıkla karıştırılan CC krem bir bakıma yine renkli bir nemlendiricidir. Ancak birbirinden ayırıcı özelliği, CC kremin ciltte bulunan renk eşitsizliklerini ve lekelerini kapatma özelliği vardır. Cilde renk vermenin yanında böylelikle aydınlatmışta olur. Işığı yansıtır. Yağlı ciltlerde daha etkilidir. Makyaj bazı olarak da kullanılır.

Konsealer:

Ten renginden birkaç renk açık olarak tercih edilmesi gereken konsealerlar, gözaltı morlukları, sivilce , çeşitli lekeleri kapatmak için kullanılır. Böylelikle cilt kusurları giderilmiş olur. Kuru bir cildiniz var ise krem veya stick konsealer, kuru ciltler ise likit konsealerları tercih ermelidir. Fırça ile sürdükten sonra parmak uçları ile uygun şekilde dağıtılır. Fondötenden önce uygulanması önerilir.

Kapatıcı:

Birbiriyle çok karıştırılan, konsealer ve kapatıcının görevleri yaklaşık olarak aynıdır. Konsealerın kapatamadığı derin izleri, koyu renk lekeleri kapatılır. Yoğunluğu oldukça fazladır. Cilt rengiyle aynı ya da farklı renklerde ve özelliklerde olanları tercih edilmelidir. Yeşil renkliler, kızarıklıkları, mor renk kapatıcı, sarı renkteki lekeleri, pembe renk göz çevresi için, sarı renk ise; göz farı bazı ya da ciltteki morlukları kapatmada kullanılır. Turuncu kapatıcılar esmer ten rengindeki cilt kusurlarını gidermek için tercih etmelidir.

 

Highlighter ( vurgulayıcı):

Yüzün T bölgesini ve elmacık kemiklerini aydınlatarak, taze ve canlı bir görünüm sağlamak için kullanılır. Cilt makyajının kusursuz görünmesini sağlar. pudra, stick ve likid türleri vardır. Stick olanlar elmacık kemikleri ve gözün üzerine uygulamak için uygundur. Likit olanlar parmak ucuyla ve damlatılarak kullanılmalıdır. Daha çok aydınlık verir. Genellikle gece makyajı için tavsiye edilir. Toz olan highlighter ise yüzdeki tüm çıkıntı olan bölgeler üzerine sürülebilir. Fırça ya da sünger ile uygulanabilir. Günlük makyajın tamamlayıcısıdır.

makyaj malzemeleri nelerdir

Pudra:

Cilde makyajında kullanılan kapatıcı, konsealer ve fondöten gibi ürünlerin kalıcılık süresi arttırır. Özellikle fondötenle kusurların giderilmesinden sonra daha da pürüzsüz görünüm sağlar. Toz ve kompakt şeklinde ürün çeşitliliği vardır. Kompakt pudralar kremsidir ve hatta fondöten yerine bile kullanılır. Ancak ister toz ister kompakt pudra olsun, cilde uygulanırken bir kalıp ya da maske gibi durmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca şeffaf pudralar makyaj sonunda tüm yüze uygulanıp, son dokunuş olarak makyajın kusursuzlaşmasını sağlar.

Bronzlaştırıcı:

Adından da anlaşılacağı üzere cilde bronz ve sağlıklı bir görünüm sağlamak üzere kullanılan bir makyaj ürünüdür. Açık, buğday ve esmer tenliler farklı bronzlaştırıcı renklerini tercih etmelidir. Özellikle beyaz tenli ve sarışın iseniz bal renginde, sadece açık tenli iseniz bazı kahverengi olan şeftali tonları, buğday tenliler bakır tonları, esmerler ise çikolata tonlarından yararlanmalıdırlar. Genelde toz formunda olan bronzlaştırıcılar, fondötene benzer sıvı olanları da mevcuttur. Kullanım sırasında fondötenle karıştırılıp uygulanabilirler.

Güneşten yanıp rengi değişen cildinize, normal cilt tonunuzdaki uygun olan fondöteni kullanamayacağınızda imdadınıza yetişir. Sadece allık olarak bile kullanılır. Bronzlaştırıcı türlerinin en sık tercih edileni ışıltılı olanıdır. Tüm yüze ve dekolteye uygulanabilir. Mat bronzlaştırıcılar ise ciltte vurgulanmak istenen yerlere uygulanan kontür ürünüdür. Gölgeleme de kullanılır. Transparan bronzlaştırıcılar ise en doğal halde yüze renk veren ve bronz görünmenizi sağlayan üründür. Bronzlaştırıcı alırken dikkat edeceğiniz diğer bir nokta ise; cilt tonunuza uygun rengi bulduktan sonra 1-2 ton koyu olanı tercih etmenizdir. Böylelikle bronzlaştırıcı görevini yerine getirmiş olur.

Allık:

Allık çok eski zamanlardan beri, yanaklara uygulanan, yüze sağlıklı ve bakımlı bir görünüm elde etmek için kullanılan makyaj malzemesidir. Mevsimler, hatta hava durumu bile kullanacağınız allık renginin rengini doğrudan etkiler. Bronzlaştırıcılar ortaya çıktığından beri allıklar sadece gece makyajında kullanılmaya başlanmıştır. Bazı durumlarda ise her ikisi birden de uygulanabilir. Allık, bronzlaştırıcı gibi tüm yüze uygulanmaz. Elmacık kemikleri üzeri allık sürülecek bölgedir. Sürülme şekilleri ise yüz şekline, elmacık kemikleri yapısına bağlı olarak değişir. Böylelikle yüze derinlik verilir. Kırmızı, pembe, gül, kiremit, kahverengi, şeftali renklerinde ve ışıltılı veya mat olmak üzere çeşitleri vardır.

Kendinizde doğal olarak durmasını ve günün her saati uygulayabileceğiniz bir allık istiyorsanız, renk belirlerken yapmanız gereken ise; elinizi yumruk yapıp, iyice sıkmanızdır. Avucunuzu açtığınızda, içinde beliren renk ise sizin doğal allık renginizdir. Eğer allığın daha belirgin olmasını isterseniz, avucunuzda çıkan rengin, 1-2 ton koyusunu alabilirsiniz. Ayrıca allık sürerken kullanacağınız fırça ise ürünün eşit dağılım açısından son derece önemlidir. Allık denilince akla hemen gelen toz allıklarda olsa da sıvı, stick ve kalem şeklinde olanları vardır.

Kontür paleti:

Özel bir makyaj tekniği olan kontürleme de kullanılan palette, ürünler aynı far paletinde olduğu gibi, ancak yapı olarak pudra ile fondöten karışımından oluşan, birçok renkten meydana gelen makyaj ürünüdür. Gölgelendirme veya aydınlatma yaparak, vurgulanmak istenen bölgeler ortaya çıkarılır ya da görünmemesini istenen bölgeler gizlenir. Renk geçişleri ile koyulaştırılan bölge gizlenirken, aydınlatılan bölgeler ortaya çıkar. Kontürleme yapılarak büyük bir burun küçültülebilir, elmacık kemikleri belirginleştirilebilir. Ayrıca gece ve gündüz makyajında yapılan kontürleme renk tonları birbirinden farklıdır Kullanılacak kontürleme fırçaları ise uygulanan bölgelere veya yoğunluğa göre değişkenlil gösterir.

makyaj malzemeleri

Sabitleyici:

Makyaj sabitlemek için şeffaf pudra ya da bunun için üretilen özel spreyler kullanılır. Böylelikle makyajın akmaması ve uzun saatler aynı şekilde, ilk makyajı bitirdiğiniz andaki gibi güzel görünmenizi sağlar.

Far bazı:

Göze sürülen far ve kalem gibi ürünlerin daha kalıcı olmasını sağlar. far bazının, farın göz kapağına uygulanmasıyla, yüzün diğer noktalarından farklı olan göz çevresi dokusu ile bütünleşmesini sağlar. Daha doğal ve uyumlu görünür.

Göz farları:

Makyaj denince akla gelen ilk ürünlerden biridir. Çok sayıda renkleri vardır. Kıyafet ve göz rengine göre seçilir. Gece ve gündüz makyajında da kullanılır. Toz şeklinde olanlar bir aplikatör yardımıyla sürülür. Pigment halinde yoğunlaştırılmış, krem, kalem ve köpük olanları vardır. Pigment halinde yoğunlaştırılmış olanlar tam gördüğünüz rengi, çok az miktarda kullanılarak verirler. Krem farlar ise ıslak bir görünüm elde etmek için kullanılır. Kalem farların ise taşırmadan veya istenile noktaya direkt olarak sürülebilme imkânı vardır. Toz farların ışıltılı, sedefli ve mat olan türleri de mevcuttur. Göz şekline göre uygulanan farlar palet şeklinde ve tekli olarak satılır. Genelde ikili olarak bulunanlar ise göz kapağı ve göz çukuru kemiğinin üzerine sürülmek üzere kullanılır.

Göz kalemi:

Alt ve üst kirpik diplerine uygulanabilen göz kalemi, gözleri belirginleştirmek için kullanılır. Alt kirpik diplerine sürerken, göze temas etmemesine dikkat edilmelidir. Gözü olduğundan daha büyük göstermek için alt kirpiğin dışına ve üst kirpiğe uygulana göz kalemi, daha kalın olarak sürülür. Farklı renklerde olanı vardır. En çok tercih edileni ise siyahtır.

makyaj malzemeleri

Eyeliner:

Göz kalemi gibi kullanılan bu makyaj ürününün özelliği rijit ve parlak gözükmesidir. Makyaj türüne göre istenilen kalınlıkta uygulanabilir. Alt kirpik dibine sürülmez. Üst kirpik dibine sürüldükten sonra kuyruk yapılarak uzatılabilinir. Mat şeklinde olanları da vardır. Kendine özel fırça ile sürülür. Likid, jel, toz şeklinde olanları vardır. Simli olanları da gece makyajında sıklıkla tercih edilir. İlk uygulama sırasında uygulanması biraz zor gelse de, zamanla el alışkanlığı kazanıldıkça dümdüz çizgiler çekilebilir.

Rimel:

Kirpikleri güzelleştiren ve belirginleştiren makyaj ürünüdür. Aynı zamanda gözleri de vurgular ve anlamlı kılar. Kirpiklerin rengini koyulaştırırken, uzun, kıvrımlı ve dolgun görünmesini sağlar. Bir rimel sürüp çıkmak bile kişinin kısa zamanda kendine yapabileceği güzellik tüyolarından biridir. Renksiz, siyah, kahverengi olanları en çok tercih edilenidir. Üst kirpiklere 2 kat uygulanırken, alt kirpiklere de küçük dokunuşlarla sürülmelidir.

Kirpik kıvırma aleti: Kirpiği kıvırıp rimeli daha belirgin ve daha etkili gözükmesini sağlayan alettir. Rimel sürülmeden önce ve sonrasında kullanılmalıdır.

Kaş kalemi:

İki kaşınızın birbirinden farklı görünmemesi için ya da kaşı kalınlaştırmak, şekil vermek için kullanılan malzeme kaş kalemidir. Kaş renginize göre seçilmelidir.

Kaş rimeli:

Düzensiz her yöne başka bakan kaşları düzeltirken, aralarında bulunan boşlukları dolduran üründür. Doğal, güzel ve orantılı bir görünüm verir.

Kaş farı:

Kaş kalemi ile birlikte kullanılan kaş farı, kaş hatlarını kaş kalemi ile belirginleştirdikten sonra, sınırın içine doldurmak suretiyle kaşların belirgin hale getirilmesidir. Kaş renginden yarım ton açık olanı alınmalıdır. Aksi takdirde, kaşlarınız kaş farı ile boyanırken, kaşlarınız normal ten renginize göre çok koyu kalabilir. Boşlukları doldurduğundan kaşlarınız ilk başta gözünüze koyu gelebilir.

Dudak bazı:

Kalıcı bir dudak makyajı ve gün boyu çıkmayan rujunuz olsun istiyorsanız, makyaj çantanızda bulunması gereken bir üründür. Ruju sabitlemenin yanında, pürüzsüz dudaklara kavuşmanızı sağlar. Aynı zamanda dudakları nemlendirir.

Dudak parlatıcı:

Sadece dudakların parlaması ya da rujunuzun parlak görünmesi için kullanılır. Dudaklara hacimli ve doğal görünüm verir. Transparan, dudak rengi, gümüş ve altın pırıltılı olanları vardır. Islak ve parlak görünümün kusursuz olması için dudaklar önceden nemlendirilmeli, pul pul görüntüsünden arındırılmalıdır.

Ruj:

Dudağa renk veren üründür. Göz makyajından sonra en çok önem verilen nokta dudaklardır. Ruj is dudakların boyasıdır. Kıyafet, moda ve yüzde öne çıkarılma bakımından renklerde çeşitlilik gösterilir. Likit ve stick olanları vardır. Likit olanlar fırça ile sürülür ve parlaktırlar. Stick rujların ise mat, parlak ve simli olanları vardır.

Dudak kalemi:

İnce dudakları kalınlaştırmaya, dudak orantısızlığını gidermeye, dudakları düzgün göstermeye yarayan kalemdir. Adeta rujun sürüleceği alanı belirler. Ayrıca dudak kalemiyle dudağa çeşitli gölgeler ve renk geçişleri yapılabilir. Kalıcı ve mat bir ruj etkisi vermek içinde tüm dudak, dudak kalemi ile boyanabilir. Dudak kaleminizin, süreceğiniz ruj ile aynı renk olmasına dikkat edilmelidir. Rujdan koyu renk kalemler rujun koyu görünmesine, açık olanlar ise dudağı küçültüp, açık görünmesine neden olur.

Makyaj fırçaları:

Makyaj fırçaları en az makyaj ürünlerini doğru ve yerinde kullanmak kadar önemidir. Doğru makyaj fırçası kullanıldığında malzeme dağılmaz ve istenilen etki ve efekt çok çabuk verilir. Bir noktaya yoğunlaşmaması ve eşit şekilde dağıtılması hedefine ulaşılır.

Makyaj Malzemeleri İsimleri ve Ne İşe Yaradıkları Resimli

Sizlere makyaj malzemeleri isimleri hakkında ayrıntılı bilgi vermeye çalıştım. Makyaj malzemeleri isimleri ve resimleri makyaj malzemelerini seçiminde sizlere yardımcı olacaktır. Daima makyaj malzemelerini alırken fiyatının yüksek olmasına değilde gerçekten işinize yarayıp yaramadığına bakmanız gerekmektedir.

Resimli makyaj malzemeleri arasında bulunan malzemeleri kozmetik mağazalarından yada internetten temin etmeniz mümkün.

Gece Makyajı Malzemeleri İsimleri

Makyaj malzemeleri isimleri ve makyaj malzemeleri nelerdir hakkında bilgi verdik ama gece makyaj malzemeleri nelerdir sorusuna da cevap vermek istiyoruz. Gece makyajı genelde bir davet yada yemek tercih edilen makyajdır. Işıkların altında daha alımlı ve bakımlı görünmek için harika makyaj yapmak çok önemlidir. Gece makyajı için makyaj malzemeleri verdiğim listedeki malzemelerdir. Dikkat edilecek husus sadece gece makyajında renk seçimi ve gözlerin ön plana çıkarılmasıdır.

Porselen Makyaj Malzemeleri İsimleri

Özel günlerde seçilen porselen makyaj mutlaka kusursuz olması gereken makyajlardan biridir. Ayrıca cilt kusurları çok iyi örtülmesi ve porselen makyaj en önemli malzemeler fondöten, kapatıcı ve pudra’dır. Bu 3 ana malzeme porselen makyajın olmazsa olmazıdır.

Porselen makyaj yapılmadan önce kesinlikle yüzdeki tüyleri almak için ağda yapmak çok önemlidir. Önemli günde tercih edilen bu makyajı yapmadan 1 gün önce sir ağda ile tüyler iyice alınmalıdır. Porselen makyaj malzemelerinde en önemli ana detay fondöten seçimidir.

Sizlere bu yazımızda makyaj malzemeleri nelerdir, makyaj malzemeleri isimleri hakkında bilgi vermeye çalıştım. Sizlerde konu hakkındaki görüşlerini yorum kısmına yazarak bizlere sorabilirsiniz.

Hakkında Bakımlı Ve Sağlıklı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir