peeling nedir, evde peeling nasıl yapılır

Peeling Nasıl Yapılır?

Peeling nedir, peeling nasıl yapılır;  Sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olmak için cildin kendini devamlı yenilemesi çok önemlidir. Cilt kendini sürekli yeniler ama ölü hücreleri ciltten kolay kolay atamaz.

Peeling ölü hücreleri ciltten atma işlemidir. İster evde olsun isterse güzellik salonunda peeling yaparak cildinizi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda peeling nasıl yapılır, evde peeling nasıl yapılır, peeling nasıl uygulanır hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Konumuza peeling nedir sorusuna cevap vererek başlamak istiyorum.

Peeling Nedir?

Peeling, ciltteki ölü derileri atmak için uygulanan yöntemlerin tümüne verilen isimdir. Çevresel etkenlerle ve derinin sürekli kendini yenilemesi sonucu cildimizin üst katmanında ölü deriler meydana gelir. Vücut bu derinin bir kısmını dışardan bir müdahale olmasa bile atabiliyor. Ancak bu yeterli düzeyde gerçekleşmiyor.

Yeterli düzeyde gerçekleşmeyen bu atılım sonucunda ise cildimizin üst katmanında bulunan ölü deri gözenekleri tıkıyor. Tıkanan gözenekler de maalesef sivilce ve siyah nokta oluşumuna yol açıyor. Pek çoğumuz bilmiyoruz ve farkında bile değiliz ama sivilce ve siyah nokta oluşumunun ana nedeni bu tıkanıklık ve kirlilik. Bakteriler kirli olan ortama rahatça gelip burada yaşayabiliyor ve haliyle yüzde sivilceler baş gösteriyor. Bunun önüne geçmek de aslında çok basit. Olay cildimizin bakımına özen gösterip onu sürekli temiz tutmaktan ibaret. Her gün temizlenen ve belirli aralıklarla yapılan peelingler sayesinde cildimizi sürekli temiz tutabiliriz. Peeling nedir, peeling nasıl yapılır? Bu sorulara yanıt arayanlar yazımızı okumaya devam etsin..

peeling nedir, evde peeling nasıl yapılır

Peeling Önerileri

Peelingin ne olduğundan bahsettik. Peki bu peeling uygulamasını nasıl yapacağız, biz yapabilir miyiz ve kolay bir uygulama mı? Peelingler evde bizlerin yapabileceği uygulamalar olabildiği gibi medikal estetik merkezlerinde, hastanelerde ve kliniklerle de yapılabiliyor. Evde uygulanabilen peelingler etkisi daha düşük düzeyde olan peelingler oluyor.

Kliniklerde bir uzman eşliğinde yapılan peelingler ise daha etkin malzemelerle yapıldığı için daha etkili oluyor. Ancak eğer ki dışarda yapılan bu işlemler için yeterli bütçeniz yoksa evde yapılan peelinglerin de oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ancak çeşitli cilt sorunlarınız varsa ve bunları geçiremiyorsanız bu uygulamayı mutlaka bir uzman eşliğinde yapmanızı öneririz. Ayrıca aktif sivilceler de bulunduruyorsanız bunları tahriş edip yaymamak için peelingi bu bölgelere uygulamayacak şekilde yapmalısınız. Peeling nedir, peeling nasıl yapılır gibi soruların cevabını arayanların merak ettiği bir diğer nokta da bu uygulamaların sıklığı oluyor.

Evde doğal malzemelerle uygulayacağınız peelinglerin uygulama sıklığı daha fazla. Evde yapılan peelinglerde haftada bir uygulama sıklığı en ideal olanı. Ancak kalın ve hassas olmayan bir cildiniz varsa bunu haftada ikiye de çıkarabilirsiniz. Ancak kliniklerde yapılan peelingler daha asidik malzemelerle yapıldığı için bu peelinglerin uygulama sıklığı genellikle ayda bir kez oluyor.

peeling nasıl yapılır

Evde Peeling Nasıl Yapılır

Evde uygulanan peelingler de yüze doğal malzemelerden oluşan bir karışım hazırlanır ve yüze maske halinde yayılır. Bu maskenin yaklaşık olarak 15 dakika kadar kuruması beklenir ve yüzden ovularak çıkarılır. Bu ovma işlemi peelingin etkin bir şekilde yapılabilmesi için önemli. Çünkü ovma esnasında ciltteki ölü deri kendini atıyor ve gözenekler bu şekilde açılıyor. Yapılan bu işlem sonrasında cilt kuruduğu için cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmak da oldukça önemli. Yağlı bir cilt sahip olsanız bile mutlaka bir nemlendirici kullanmalısınız. Yağlı cilt tipine sahip olanlar için su bazlı nemlendirici kremler oldukça uygun. Kliniklerde uzmanlarca yapılan peeling işlemleri ise genellikle çeşitli meyve asitleriyle yapılıyor. Bu asit cilde uygulanıyor ve cildi soyması sağlanıyor.

Şeker ve Yumurta Akı Peeling Tarifi

Evde peeling uygulamak için bir çok tarif bulunuyor. Peeling için en etkili malzeme ise şeker. Bu tarifte yumurta akı da bulunuyor. Yumurta akı hem peeling özelliği hem de cildi sıkılaştırıcı etki gösteriyor. Bir yumurta akını bir kapta iyice çırpıyoruz. Köpürdükten sonra içine 1 yemek kaşığı toz şeker ekliyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra önceden temizlenmiş yüze uyguluyoruz. 10-15 dakika kaldıktan sonra ise yüzü ovalayarak maskeyi çıkarıyoruz. Kalan maskeyi ise bol suyla duruluyoruz. Ardından nemlendirici uygulamayı da unutmuyoruz.

Yoğurt, Bal ve Tuz Maskesi

Yoğurt cildi nemlendirme özelliğine sahip. Bal da aynı şekilde. Tuz ise ciltte ki ölü tabakayı atmak için oldukça etkili. Yoğurt ayrıca cilt lekelerine de iyi geliyor. Bu tarifi hazırlamak için 1 yemek kaşığı yoğurdun içine bir tatlı kaşığı bal ve tuz koyuyoruz ve malzemeleri karıştırıyoruz. Krem haline gelen karışımı yüze uyguluyoruz ve 20 dakika kadar bekletiyoruz. Ardından maskeyi ovalayarak çıkarıyoruz. Kalan maskeyi ise bol ılık suyla duruluyoruz.

Pirinç Unu Maskesi

Pirinç unu cildi beyazlatıcı etkisiyle bilinir. Ancak peeling özelliği de bulunuyor. Hem cildi ölü deriden arındırıyor hem de ciltte ki lekeleri giderip cildi beyazlaştırıyor. Bu tarifi hazırlamak için marketlerde hazır olarak satılan pirinç ununu alıp bir kaba bir yemek kaşığı kadar koyuyoruz. Krem haline gelene kadar su veya kuru bir cildiniz varsa süt ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından karışımı yüzümüze uyguluyoruz ve kuruyup maske yüzde çatlayana kadar bekletiyoruz. Ardından maskeyi cildi tahriş etmeden elimizle ovalıyoruz. Sonrasında ise bol suyla durulayıp nemlendiricimizi sürmeyi ihmal etmiyoruz. Peeling nedir , peeling nasıl uygulanır diye merak edenler için bir diğer tarifimiz ise kahve telvesi zeytinyağı maskesi.

Doğal Peeling Tarifleri

peeling önerileri, peeling nedir

Kahve Telvesi ve Zeytinyağı Maskesi

Kahve telvesi yüze uygulanan maskelerin vazgeçilmezi. Peeling özelliği yüksek bir madde olan kahve telvesi maskesini ise şu şekilde hazırlıyoruz. Kahve telvesini krem halini kaybetmeyecek şekilde zeytinyağı ile karıştırıyoruz. Ardından temizlenmiş yüzümüze göz çevresine çok yaklaşmadan uyguluyoruz. 15-20 dakika bekledikten sonra maskeyi ovalayarak çıkarıyoruz. En son yüzümüzü yıkamayı da unutmayalım.

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling uygulaması kliniklerde uygulanan ve uygulanan asitlerle cildin daha derinine etki eden işlemlerdir. Kullanılan asitlerin ph dereceleri düşük olduğu için uzman kontrolü altına uygulanması gerekir. Uygulanan bu asitlerle cildin üst katmanını soyulması sağlanır. Bu şekilde hem ölü ve kirli olan deriden cilt arındırılır hem de alttan yeni gelecek olan derinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gelmesi sağlanır. Kimyasal peeling sonrası cildiniz hafif kızaracaktır. Nemlendirici kremlerle bu süreç kısaltılabilir. Kızarıklık süresi 1-2 günü geçmeyecektir. Peeling sonrası en dikkat edilmesi gereken konu ise güneşe direk olarak maruz kalmamaktır. Birkaç gün güneşe çıkmamaya özen gösterilmelidir.

Evde Kimyasal Peeling

Evde kimyasal peeling uygulanabilir. Ancak herhangi bir soruna yol açmamak için yapılması gerekenleri iyi bilmek gerekir. Evde kimyasal peeling yapmanız için gereken şeyler ise ; Tca solüsyonu (eczanelerde ve internette bulabilirsiniz) pamuk ve içme suyudur. Tca solüsyonlarının genelde %15 ve %60’lık olanları bulunuyor. Cildinizde ki sorun fazlaysa %60’lık olanı tercih edebilirsiniz. Uygulaması ise şu şekilde. Yüzümüzü iyice temizliyoruz.. Sonrasında tca solüsyonunu pamuğa bir miktar boşaltıp bunu cildimize uyguluyoruz. Uygulamadan sonra yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekliyoruz. Sonrasında ise cildi içme suyuyla duruluyoruz. Bu işlem sonrasında ciltte kızarıklıklar olabilir ama bu geçici bir süreçtir. 1 saat bile sürmeyebilir. Sonrasında ise nemlendirici uyguluyoruz ve güneşe çıkmıyoruz.

Kimyasal Peeling Hangi Sorunları Giderir

Kimyasal peeling ciltteki sorunları gideren en etkili uygulamalardan. Özellikle cildinde leke problemi bulunanlar düzenli olarak bu uygulamayı yaparlarsa ciltteki lekelerin zamanla azaldığını göreceklerdir. Ciltte ki güneş lekelerine karşı bile etkilidir. Kimyasal peeling ayrıca geniş gözeneklere sahip kişilerde de düzenli uygulamada gözenekleri küçültme etkisine sahip.

peeling nasıl yapılır, peeling nedir

Peeling Kaç Dakika Bekletilir

Sizlere peling nedir, evde peeling nasıl yapılır hakkında bilgi vermeye çalıştım. Genelde sıklıkla sorulan sorulardan biride pelling kaç dakika bekletilir sorusudur. Peeling maskesi cilt tipinize ve tarifin içerisinde bulunan malzemelere göre değişiklik göstermesine karşın r nmümkün oldukça yarım saatten fazla maske tariflerini asla yüzünüzde bekletmeyin. Size verilen süreyi mümkün oldukça geçmemeye çalışın.

Peeling Haftada Kaç Defa Uygulanır

Genelde peelin maskeleri genelde haftada bir defa yapmak yeterlidir. Cilt tipinize ve evde peeling tarifine göre haftada 2 defa yapılabilir. Cildi soyan ve tahrişe neden olan peelingleri haftada 1 defadan fazla yapmayınız. Her gün peeling yapılmaz kesinlikle size verilen maske tarifindeki zamana göre uygulayın.

Peeling Islak Cilde Mi Uygulanır

Genelde peeling ıslak cilde mi uygulanır, peeling duştan önce mi sonra mı yapılır sorusu sıkılıkla sorulmaktadır. Peeling mümkün oldukça banyodan sonra nemli cilde yapmak daha fazla etki göstermesini sağlayacaktır. Sıcak su cildi yumuşatacak ve gözenekleri açacaktır. Peeling yapmaya hazır olduğu için bu şekilde yapılması tavsiye edilir.

Sizlere bu yazımızda peeling nedir, peeling nasıl yapılır hakkında bilgi vermeye çalıştım. Sizlerde aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazarak bizlere sorabilirsiniz.

Hakkında Bakımlı Ve Sağlıklı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir